fbpx

Say Klinik

mersin psikolog say klinik

Adana Psikolog ve Aile Terapisi

Adana psikolog ve aile terapisi, bireylerin yaşadıkları birtakım psikolojik sorunları sağlıklı bir şekilde tedavi eder. Zihinsel ve bedensel bazı davranışları ele alan psikologlar, özel terapi süreci sunarlar. İletişim ve davranış bozukluklarını ele alan uzmanlar, geniş araştırma ve gözlem sonucunda tedaviye geçer.

Saptanan problemler doğrultusunda bireysel farkındalık geliştirilmeye çalışılır. Genelde insanların en çok karşılaştığı sorunlar arasında olan anksiyete, stres, iletişim ve davranış bozukluğu psikologların ilgi alanındadır.

İçindekiler;

Adana Psikolog

Psikologlar genelde bireylerin yaşadıkları çeşitli sıkıntılar üzerine araştırmalar yaparak tedavi sunarlar. Bilimsel yöntemlerle uygulanan terapiler de işe yarayan tekniklerdendir. Sadece bireylerle de ilgilenmeyen Adana psikolog, çift ve ailelerin de sorunlarına odaklanır. Klinik ortamda sunulan terapiler panik atak, stres, anksiyete bozukluğu, travma gibi farklı problemlere özel olarak sunulan çözümlerdir.

Kişinin yaşadığı birçok ruhsal sıkıntı da tedavi gerektirir. Diğer yandan aile ve grup terapileri de psikologların uyguladığı tedavilerden biridir. Genelde bireysel davranışlar saptandıktan sonra en uygun terapi yöntemi belirlendiği için etkilidir. Zira bu durum süreci sağlıklı şekilde ilerletir ve fayda sağlar. Kısacası isteğe ve gereksinimlere göre bireysel veya grup terapileri de uygulanabilir.

adana psikolog

Terapi Türleri Nelerdir?

Adana psikolog, birçok terapi türünü bireylere özel olarak uygular. Herkesin yaşadığı farklı ruhsal ve zihinsel sorunlar olduğu için belirli bir tedavi sunulur. Bu bağlamda klinik psikologların sunduğu terapi türlerine değinmek faydalı olacaktır.

Konuşma terapisi/ Kekemelik

Bireyin yaşadığı konuşma bozukluğu ve kekemelik gibi sorunları düzeltmek için uygulanır. İletişimde önemli bir faktör olan konuşmada birçok sorun yaşanabilir. Örneğin tekrarlama, uzatma ve cümle akışını bozan blokajlar kişinin günlük hayatını etkiler. Aynı zamanda güveni azaltan unsurlar olduğu için özel bir terapi gerektirir.

 Konuşma terapisti, bireye özel seanslar oluşturur. Bu süreçte başta değerlendirme yapılır ve tanı belirlenir. Ardından konuşma egzersizleri, modelleme ve taklit ile konuşma becerileri geliştirilir. Evde yapılması için özel egzersizler de konuşma terapisti tarafından verilir.

adana konusma terapisi

Psikoterapi/ Bilişsel Davranış Terapisi

Bireyin yaşadığı düşünsel ve duygusal zorluklar için uygulanır. Terapist eşliğinde uygulanan tedavi sürecinde farklı teknikler kullanılabilir. Düşünce, davranış ve duygu ile ilişkili olan tüm faktörler değerlendirilerek farkındalık kazandırmak en temel amaçtır.

Bu süreçte kişinin yaşadığı düşünce kalıplarını incelemek gerekir. Yaşanan sorunların kişi tarafından gözlemlenmesi, farkında olması ve düzeltilmesi hedeflenir. Psikoterapinin ele aldığı konular arasında depresyon, anksiyete, panik atak ve aşırı düşünme gibi unsurlar yer alır.

adana psikoterapi

Aile Terapisi

Ailedeki bireyleri etkileyen sorunlarla ilgilenen bir yaklaşımdır. Bu noktada yaşanan iletişim ve davranış bozuklukları ele alınır ve uyumlu hale getirilmeye çalışılır. Aile fertlerinin özsaygı ve özgüven gibi değerlerinin artırılması da terapinin amaçlarındandır. Kişilerin birbirlerini anlama, empati yapma ve problem karşısında sağlıklı çözüm sunabilmeleri önemlidir.

Aile terapistinin yaşanan sorunlara özel uyguladığı yöntemler, her seansta değerlendirilir ve sonuçlandırılır. Seans süreci her gruba göre değiştiği için net bir süre söz konusu değildir. Ancak empati, anlayış, sorumluluk, problem çözme, güven ve uyum becerileri geliştirildiği için etkilidir.

adana aile terapisi

Çift Terapisi

İkili ilişkilerde çatışma yaşanan sıkıntı ve zorluklarla ilgilenen bir alandır. Söz konusu olan terapide başa çıkılamayan kısır döngüler ve sürekli yaşanan problemler dikkate alınan konulardır. Terapist, partnerlerin yaşadıkları problemler karşısında tarafsız değerlendirme yapar ve çözüm üretir.

 Bilimsel yaklaşımların kullanıldığı bir tedavi sürecidir. Haftalık belirli seanslarla uygulanan çift terapisinin süresi değişken olabilir. Bu süreçte partnerler tek tek katılabildiği gibi her iki taraf da katılabilir. Bahsi geçen terapide güvensizlik, sürekli tartışma, ortak karara varamama, empati kuramama gibi tüm sorunlarda farkındalık kazandırılır.

adana cift terapisi

Çocuk Terapisi

Aile terapisi kapsamında olan çocuk terapisi de önemli psikolojik yaklaşımlardan biridir. Sağlıksız aile ortamında büyüyen, travma ve diğer bireylerle çatışma yaşayan çocuk bireyler için uygulanır. Sadece evdeki davranış ve duygular gözlemlenmediği için sosyal çevredeki rolünü de incelemek gerekir. Bu bağlamda uzman çocuk terapisti, yaşanılan sıkıntıları öğrenir, gözlemler ve uygun tedavi yaklaşımını uygular.

Uygun psikoterapi yöntemiyle profesyonel destek sağlar. Pedagojik sorun söz konusu olduğu için genelde oyun terapisi ve resimler kullanılır. Bu süreçte hedef; çocuğun kendi biyolojik durumlarına, aile, eğitim ve sosyal çevrelerine uyum sağlayabilmesidir. Birçok gelişim problemi, ebeveyn kaybı, istismar, yeme bozuklukları, ailedeki boşanma, terk etme gibi olumsuz faktörlerde çocuk terapisine başvurmak gerekir.

adana cift aile cinsel terapi

Hangi Durumlarda Psikolog ve Aile Terapisi Desteği Alınmalıdır?

Hayatın birçok evresinde psikolojik ve ruhsal problemler yaşanabilir. Her birey, yaşamında karşılaştığı sorunlarla başa çıkamayabilir. Başa çıkılamayan, gündelik hayatı, eğitim sürecini kariyeri etkileyen sıkıntılar söz konusu olduğunda profesyonel destek almak gerekir. Adana psikolog, genelde bireylerin yaşadığı şu durumlarda bilimsel ve etkili tedaviler sunar:

  • Travma
  • Psikolojik takıntılar ve rahatsızlıklar
  • Aşırı düşünme (overthinking)
  • Depresiflik
  • Madde bağımlılığı
  • Yeme bozuklukları
  • Kişisel sorumlulukları yerine getirmede güçlük çekme
  • Yas süreci
  • Fobiler
  • Aileden kaynaklı sorunlar
  • Kariyer veya eğitim hayatında yaşanan problemler
  • Konuşma bozuklukları
  • İletişim bozuklukları
  • Uyku problemleri
  • Çiftler arasında yaşanan gerginlikler
  • Bilinçaltı sorunları
  • Duygusal kontrolsüzlük
  • Özgüven ve özsaygı problemleri
  • Dürtüsel bozukluklar
  • Kişisel gelişimde yetersizlik

 

Yukarıdaki durumlar, uzman terapistlerin ilgi alanına girer. Bu sıkıntı ve problemlerden daha fazlası da farklı terapilerde değerlendirilir. Dolayısıyla daha farklı psikolojik sorunlar da profesyonel destek gerektirebilir. Her biri özel tedavi ile çözüme kavuştuğu için birebir görüşme sağlanmalıdır. Say Klinik, uzman psikolojik danışmanları ile bilimsel terapi hizmetleri sunmaktadır. Tanımlayamadığınız birçok düşünsel, duygusal ve ruhsal sıkıntıları psikologlar ile paylaşabilirsiniz. Terapi süreçleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Say Klinik uzmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Aile terapisi ücretleri ne kadar?

Aile terapisi ücretleri genelde seanslara ve uygulanan tedavi sürecine göre değişir. Kliniklerde de bu ücret değişebilir.

Aile terapisinin seansları yaşanan problemlere ve çocukların dahil olup olmadığına göre farklılık gösterebilir. Genelde 8-24 seans sürebilir.

Terapi sürecinde ailede yaşanan tüm sorunlar üzerine konuşmak mümkündür. Genelde iletişim ve uyum problemleri, çocuk ve ergen psikolojisi, ebeveynliğe geçiş sorunları gibi konular üzerinde durulur.

Adana’da psikolog hizmeti almak isteyenler Say Klinik’ten ister online ister yüz yüze hizmet alabilirler.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Nevroz hastalığı nedir sorusuna kısaca sinir hastalığı olarak yanıt vermek mümkündür. Nevrotik, “sinirsel” olarak tanımlanır ve bireyin huzursuz, kaygılı, sinirli ve şüpheli hissetmesine neden olur. Nevrotik kişilik bozukluğunun nedenleri arasında çocukluk travmaları, beyin işlevi ve genetik faktörlerin etkisi olduğu araştırmalar

Oyun terapisi nedir sorusunu yanıtlamak gerekirse küçük yaşlardaki bireylere oyun yöntemiyle uygulanan bir terapi olduğunu söyleyebiliriz. Çocuğun kendini ifade etmesini sağlayan oyun, duygusal ve zihinsel becerilerini geliştirir. Terapi de buna yönelik olup birçok farklı şekilde gerçekleşir. Sanat, drama ve müzik

Psikolojik uyuşma ve karıncalanma nedir sorusuna yanıt olarak korku, kaygı ve anksiyete gibi psikolojik durumlarda çıktığını verebiliriz. Savaş ya da kaç savunmasının bir sonucu olarak meydana gelen bu duygusal belirti duygu ve hislerin donmasına neden olur. Yoğun stres, anksiyete ve