fbpx

Say Klinik

mersin psikolog say klinik

Psikolojik Uyuşma ve Karıncalanma Nedir?

Psikolojik uyuşma ve karıncalanma nedir sorusuna yanıt olarak korku, kaygı ve anksiyete gibi psikolojik durumlarda çıktığını verebiliriz. Savaş ya da kaç savunmasının bir sonucu olarak meydana gelen bu duygusal belirti duygu ve hislerin donmasına neden olur. Yoğun stres, anksiyete ve travma durumlarında ortaya çıkan bu durum el ve ayakların hissizleşmesiyle görülür. Semptom ve bulgular rahatsızlığın düzeyine göre değişiklik göstereceği için uygun tedaviler uygulanır. Psikolojik uyuşma ve karıncalanmanın etkilerini azaltmak için öze psikolojik terapi ve yöntemler kullanılır.

İçindekiler;

Psikolojik Uyuşma ve Karıncalanma Nedir?

Psikolojik uyuşma ve karıncalanma nedir sorusu, fiziksel nedenlerden ziyade duygusal ve zihinsel faktörlerden dolayı ortaya çıkan bir tepkidir şeklinde yanıtlanabilir. Çoğunlukla anksiyete temelli olan bu rahatsızlık bireylerde panik atak etkisi yaratır. Endişe hissi de yaratan psikolojik uyuşma ve karıncalanma vücudun herhangi bir bölgesinde görülebilir. El, bacak, yüz ve kafanın belirli kısımlarında meydana gelebilen bu durum çoğunlukla geçicidir. Ancak anlık olarak bireyin kaygılanmasına ve kötü hissetmesine neden olabilir.

psikolojik uyusma ve karincalanma nedir

Psikolojik Uyuşma ve Karıncalanma Neden Olur?

Psikolojik uyuşma ve karıncalanmanın nedenleri duygusal ve zihinsel etkenlere bağlıdır. Stres, anksiyete ve panik en önemli nedenler arasında yer alır. Vücudun ‘savaş kaç’ tepkisi sonucunda meydana gelen bu durum vücudun herhangi bir bölgesinde uyuşmaya neden olur. Aynı zamanda sinir sistemindeki bazı problemler de önemli etkenler arasındadır.

Psikolojik dil uyuşması da ilgili rahatsızlık sonucunda tetiklenen rahatsızlıklardandır. Kan akışının daralmasıyla meydana gelen uyuşma ve karıncalanma hiperventilasyon nedeniyle de oluşabilir. Hiperventilasyon, yanlış nefes alıp verme sonucunda ortaya çıkar ve endişeli ruh hallerinde bu durumun şiddetlenmesine neden olur. Psikolojik uyuşma, anksiyete başta olmak üzere birçok duygusal sorunla kısır döngüye girer. Bu nedenle yatıştırmak için önce psikolojik faktörlerin kontrol altına alınması gerekir.

psikolojik uyusma ve karincalanma neden olur

Uzman Klinik Psikolog Durmuş Ali Yılmaz’ın Çözümü

Psikolojik uyuşma ve karıncalanma, özel tedavi gerektiren bir rahatsızlıktır. Zira gereken tedavi yapılmadığı etkisi daha da büyüyebilir ve sürekli hale gelebilir. Uzman Klinik Psikolog Durmuş Ali Yılmaz, bireysel olarak özel terapötik yaklaşımlara bağlı olan yöntemleri uygular. Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ile kişinin olumsuz düşünce kalıplarını değiştirmesini sağlar. Bunun için özel terapi süreci ile bireyin yaşadığı bu rahatsızlığın etkilerini azaltır.

Uzman Klinik Psikolog Durmuş Ali Yılmaz, psikolojik uyuşma ve karıncalanma için duygusal düzenleme teknikleriyle temelinde yatan problemleri tespit eder. Bunun için bireyin mevcut anını farkındalıkla yaşamasını ve yargılamadan deneyimlemesine yardımcı olur. Duygularını ve düşüncelerini ifade etmesi için de uygun zemin hazırlar ve problem çözme teknikleriyle etkili bir yaklaşım benimser. İleri seviyede bir bulguya rastlandığında EMDR terapisi gibi özel terapiler uygulanabilir.

Siz de psikolojik uyuşma ve karıncalanmada meydana gelen semptomları azaltmak için Say Klinik bünyesinde hizmet sunan Uzman Klinik Psikolog Durmuş Ali Yılmaz’ı tercih edebilirsiniz. Kişiye özel bilimsel teknikleri ve yenilikçi yaklaşımları sunan psikolog, etkili çözümlerin alınmasını sağlar.

S.S.S.

Psikolojik vücut ve yüz uyuşması nasıl geçer?

Psikolojik vücut ve yüz uyuşması esneme ve germe hareketleriyle geçebilir. Hafif tempolu yürüyüş, nefes alıp verme egzersizleri ve meditasyon da etkili yöntemler arasındadır.

Psikolojik uyuşma ve karıncalanma, vücudun verdiği tepkinin kaynağına göre değişir. Çoğunlukla geçici olsa da bazı durumlarda uzun süreli ve kalıcı etkiler verebilir. Bu nedenle uzun süre gözlemleniyorsa profesyonel psikolojik destek almak oldukça önemlidir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Nevroz hastalığı nedir sorusuna kısaca sinir hastalığı olarak yanıt vermek mümkündür. Nevrotik, “sinirsel” olarak tanımlanır ve bireyin huzursuz, kaygılı, sinirli ve şüpheli hissetmesine neden olur. Nevrotik kişilik bozukluğunun nedenleri arasında çocukluk travmaları, beyin işlevi ve genetik faktörlerin etkisi olduğu araştırmalar

Oyun terapisi nedir sorusunu yanıtlamak gerekirse küçük yaşlardaki bireylere oyun yöntemiyle uygulanan bir terapi olduğunu söyleyebiliriz. Çocuğun kendini ifade etmesini sağlayan oyun, duygusal ve zihinsel becerilerini geliştirir. Terapi de buna yönelik olup birçok farklı şekilde gerçekleşir. Sanat, drama ve müzik

Zaman yönetimi nedir sorusuna kaynakların verimli kullanılarak amaca ulaşma becerisidir şeklinde yanıt vermek mümkündür. Bireyin kendisini ve çevresindekileri yönetmesiyle ilişkili olan bu kavram önce günü planlamaktan başlar. Yapılacak eylemleri önem sırasına göre planlamak ve aksiyona geçmek zaman yönetimini sağlayan temel